Iskanje
Add Listing

Opis

Ste že kdaj pomislili, da bi se po zasneženih pobočjih namesto s smučmi spustili s kolesom? V Kranjski Gori, ki sicer najbolj slovi kot smučarsko središče, je mogoče prav to – užitki na snegu s kolesom. Kot pravi vodja kranjskogorskega kolesarskega parka Jure Culiberg, orjejo ledino zimskega kolesarjenja v Sloveniji, so pa med pionirji takšne ponudbe tudi širše v Evropi.

Gorska kolesarka Špela Horvat se je na tekmovanjih že srečala z vožnjo po snegu. »Nekaj časa rabiš, da se navadiš, saj se sneg odziva drugače kot blato, pesek, drugače pa je to zelo dobra izkušnja,« pove in doda, da bi moral vsak resen gorski kolesar vsaj enkrat to izkusit. Horvatova najbolj prisega na kombinacijo shojenega in celega snega. Glede steptanega snega Jure Culiberg pove, da je oprijem podoben kot poleti na suhi gorski stezi z enakimi gumami. Če se slučajno zgodi kakšen padec, pa kolesar pristane na mehkejši podlagi. Ko je snega več, se lahko postavijo objekti, skakalnice, ki naredijo vožnjo po snegu še bolj zanimivo.

Z zimskim kolesarskim parkom Kranjska Gora postaja zanimiva za kolesarje vse leto. V poletni sezoni se je kolesarski park že dobro prijel, sploh pri sosedih. »Nekateri se kar z downhill kolesom pripeljejo iz Trbiža, uživajo cel dan in se nato z nasmehom vrnejo nazaj, kar pomeni, da v parku najdejo, kar iščejo,« pripoveduje Culiberg. Dober glas o parku se širi tudi onstran Atlantika. »Imeli smo Američane, ki so bili v vojaški bazi v Avianu in so slišali za naš park. Do Kranjske Gore so vozili dobri dve uri samo zato, da so šli v kolesarski park.«

Prihajajo tudi družine in, kot pove Culiberg, se pogosto zgodi, da so otroci bolj pogumni od njihovih staršev. Kolesarski adrenalin je tudi na programu različnih seminarjev in teambuildingov. Jure Culiberg se spominja dveh udeležencev seminarja bankirjev iz Kosova, ki nista imela kaj dosti izkušenj z gorskimi kolesi. »Gospa je bila urejena bolj za na kavo kot za na kolo. Vztrajala sta, da bosta kljub vsemu šla na kolo in na koncu dneva sta bila tako navdušena, da sta naslednji dan spet prišla.«

Če niste za vožnjo z brega, vam še vedno ostane daljinska kolesarska pot skozi Zgornjesavsko dolino, ki najbolj zaživi v poletnih mesecih. V Kranjsko Goro torej le ne brez kolesa – ne glede na letni čas.

Fotografije: Arhiv Bike Park Kranjska Gora in Arhiv LTO Kranjska Gora, Matjaž Vidmar.

LTO – ZAVOD ZA TURIZEM

OBČINE KRANJSKA GORA

Kolodvorska ulica 1B

4280 Kranjska Gora

T.+386 (0)4 5885020

info@kranjska-gora.eu

www.kranjska-gora.si

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve